Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Sarbatoare Azi 1 Octombrie

Sarbatoare Azi 1 Octombrie: Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Ce este Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice?

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice a fost proclamata pentru prima data pe 14 decembrie 1990 prin Rezolutia 45/106 a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). Aceasta zi este sarbatorita anual pe 1 octombrie pentru a recunoaste si a aprecia contributiile si realizările persoanelor varstnice la societate.

Obiectivele Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice

* Promovarea participarii, incluziunii si drepturilor persoanelor varstnice * Combaterea discriminarii si abuzului fata de persoanele varstnice * Sensibilizarea asupra provocarilor si oportunitatilor cu care se confrunta persoanele varstnice * Incurajarea solidaritatii intergenerationale si respectului pentru persoanele varstnice

Importanta Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice

Persoanele varstnice detin o bogatie de experienta, cunostinte si abilitati care pot contribui semnificativ la societate. Ei joaca roluri vitale ca membri ai familiei, prieteni, mentori si voluntari. Sarbatoarea Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice subliniaza importanta recunoasterii si valorificarii contributiilor lor, promovand in acelasi timp egalitatea, incluziunea si drepturile acestora.

Concluzie

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice ofera o oportunitate de a reflecta asupra contributiilor si realizarilor persoanelor varstnice. Prin celebrarea acestei zile, putem promova o societate mai incluziva si echitabila, unde persoanele varstnice sunt respectate si apreciate pentru rolul lor in comunitatile noastre.



Sarbatoare Azi 1 Octombrie

Komentar